Fra innsiden

Det Nye kåret til årets magasin

onsdag 13 juli, 2016 @ 08:54
0
Det Nye

Redaktør Karine Thyness // Bilde lånt fra Klikk.no

I mai i år delte kulturminister Linda Hofstad Helleland på vegne av Mediebedriftenes Landsforening ut prisen Årets Magasin til Redaktør Karine Thyness og magasinet Det Nye. Vi tok en prat med Thyness om seieren!

Hva følte du da dere vant?
- På videoen fra prisutdelingen hører du en dame i salen som hyler «jeg døøøøør!» når begrunnelsen for årets magasin leses opp. Den damen var meg! For i det øyeblikket skjønte jeg at vi hadde vunnet. Jeg gikk inn i en fullstendig lykkerus, og vi nyter fortsatt den gode følelsen her i redaksjonen!

Hadde du forventet å vinne prisen?
- Nei. Vi i redaksjonen visste at vi hadde gjort veldig mye bra i året som gikk. Vi hadde levert mange sterke og viktige saker for unge kvinner og ikke minst startet opp #sjekkdeg-kampanjen med Kreftforeningen, som fikk mange tusen kvinner til å sjekke seg for celleforandringer. Men for oss på innsiden kan det være vanskelig å vite hvor synlig det vi gjør er for dem på utsiden. Vi hadde fått veldig mange tilbakemeldinger fra leserne våre, og prisen viser jo at vi også blir sett og anerkjent av bransjen selv. Det er utrolig stas.

Hva inspirerte til en slik kampanje der dere mobiliserte over 6.500 jenter til å sjekke seg for livmorhalskreft i fjor?
- Vi hadde et genuint engasjement for saken i redaksjonen, og det var et tema det ble skrevet veldig lite om. Vi når ut til veldig mange jenter og tenkte at her kan vi gjøre en forskjell. Vi slo oss sammen med Kreftforeningen og journalist Thea Steen, og det ble til et samarbeid som fikk veldig stor slagkraft.

Hva gjør Det Nye unikt?
- Det Nye er et inspirerende og superlekkert motemagasin, samtidig som vi har reportasjestoffet som setter agenda og virkelig berører unge kvinner.

Hva er det beste med å være redaktør for magasinet?
- Det er utrolig gøy å jobbe med en dedikert gjeng som virkelig brenner for å lage det råeste innholdet for våre lesere, og det er veldig inspirerende og skjerpende å jobbe med en målgruppe som gir oss så mye umiddelbare tilbakemeldinger på hva vi er gode på og hva vi kan bli bedre på. Vi står «fremme i skoen» for hele tiden å kunne levere det beste.

Hva står på planen fremover for Det Nye?
- Nå har vi akkurat redesignet magasinet. Vi synes det tydeliggjør det unge og rå ved dagens Det Nye, i tillegg til at det løfter frem innholdet vårt enda bedre. Vi har flere spennende samarbeid vi jobber med fremover, og til høsten kommer #sjekkdeg del 2. Det gleder vi oss til.

Sommerens must-haves!

tisdag 12 juli, 2016 @ 08:47
0
Det er enkelte ting man rett og slett ikke klarer seg uten om sommeren. Enten det er mat som smaker ekstra deilig når det er varmt ute eller noe som tar oss med tilbake til barndommen og det bekymringsløse liv. Vi gir deg våre topp fire must-haves under sommermånedene!

Is
Vi kan vel alle si oss enig at det ikke er ordentlig sommer uten iskrem? Gjerne i bøtter og spann! Min soleklare favoritt er kuleis! Det tar meg rett tilbake til hytta på Sørlandet, da jeg hver sommer fikk lov av bestefar å velge hele 3 kuler med is.

iskrem

Jordbær
Jordbær med fløte, jordbær med is, jordbær på brødskiven eller bare som snacks! Jordbær er selveste betegnelsen på sommer og aller helst markjordbær. Det smaker ekstra godt når du har plukket dem selv.

jordbær

Magasiner
Uansett om du er hjemme, på hytta eller i utlandet, om du er på stranden, i parken eller koser deg i hagen; godt lesestoff er viktig! Og hva er vel bedre enn magasiner der man kan få påfyll av inspirasjon og lese spennende reportasjer?

magasiner

Iskaffe
For oss kaffe-elskere er det ikke bare å gi opp morgenkaffen, men samtidig er det ikke noe som frister når varmen slår til for fullt. Redningen er da iskaffe! Perfekt til late sommermorgener.

iskaffe

Hva er dine must-haves under sommeren?

Iskaffe i sommervarmen

måndag 11 juli, 2016 @ 13:50
0
Solen skinner og sommerferien er i full gang! Hva passer vel da bedre enn en oppskrift på en nedkjølende iskaffe?

Iskaffe er ikke bare enkelt å lage, men smaker mye bedre enn den du kjøper i butikken. Alt du trenger er espresso, litt melk, en sukkerbit og isbiter.

iskaffe

Ingredienser
Espresso
Melk
Isbiter
Søtningsmiddel (sukker eller honning)

Fremgangsmåte
Kok opp espresso i en kanne, eller med maskin. Hell over i et glass, tilsett isbiter til de når toppen av glasset og fyll den resterende plassen med melk. Tilsett eventuelt sukker eller honning før isbitene hvis du vil ha iskaffen litt søtere. Sett i fryseren eller kjøleskapet noen minutter for å få den ordentlig kald.

Nytes utendørs i sommervarmen, helst med et godt magasin til.

Årets bademote

tisdag 07 juni, 2016 @ 10:44
0
Sommerferien er rett rundt hjørnet og det er på tide å grave frem fjorårets badetøy. Vil du derimot oppdatere strandgarderoben din gir vi deg bademoten for 2016.

I år er det tropiske mønstre, sterke farger, print og lave og høye skjæringer som gjelder. I tillegg er det innafor med både bikini og badedrakt, så det finnes med andre ord ingen begrensinger. Vi har plukket ut noen av våre favoritter fra prisvennlige merker som H&M, Mango, Bik Bok, Zara og & Other Stories.

bikbok2

Bikini fra BikBok

badedrakter2

Badedrakt fra Zara / Badedrakt fra Zara

mango

Bikini fra Mango
bikbok

Bikini fra BikBok
badedrakter

Badedrakt fra & Other Stories / Badedrakt fra & Other Stories
hm2

Bikini fra H&M
hm3

Bikini fra H&M

Og husk; alle størrelser, former og kropper er like fine, så ikke kast bort tid på å være redd for å vise deg i badetøy på stranden. For vi har alle den perfekte sommerkroppen. Elsk deg selv og nyt sommerens varme dager.


Vi vil også anbefale følgende lesning

Ekstra utgaver
Helgetilbud
Juletilbud2019
PremiespesialVi presenterer den grønne super teen!

torsdag 02 juni, 2016 @ 11:45
0
Sjansen for at du har hørt om matcha er ganske stor, da den tok landet med storm i 2015. Om du derimot ikke har fått med deg hva matcha er, uro deg ikke. Vi gir deg the lay of the land!

Matcha er japansk grønn te som er malt til pulver og det som gjør dette grønne pulveret så populært er de enorme helsefordelene. Tradisjonell grønn te sies å blant annet redusere stress, øke forbrenningen og gi påfyll av antioksidanter. Matcha te gir oss også alt dette, bare i mye større grad. Dette kommer av at når du drikker matcha konsumerer du pulviserte teblader, ikke bare det det varmet vannet har klart å trekke ut.

matcha

Matcha har en sterk grønn farge og er rik på naturlig koffein, noe som har ført til at mange har byttet ut morgenkaffen med denne grønne mirakel teen. Ikke bare er det et sunnere alternativ, men den er mer skånsom for magen.

I motsetning til annen te skal ikke matcha trekke før teen fjernes, her blander du pulveret i varmt vann (men ikke kokende) og visper det med en bambusvisp, slik at det dannes et luftig og tynt skumlag på toppen. Har du ingen bambusvisp er det helt i orden, vi gir deg en forenklet versjon. Test og se hva du synes.

Ingredienser
Vann
Matcha pulver (tilgjengelig på Helsekost)
Mandelmelk

Fremgangsmåte
Kok opp vann til ca. 70 grader. Om du ikke har en vannkoker som viser grader kan du bare skru av før det begynner å koke ordentlig. Fyll ca ¾ deler av koppen og ha i en teskje med matcha pulver. Visp eller rør om med skje før du fyller resten av glasset med mandelmelk. Så er det klart for å nytes!

Matcha1


Kommende Titler
Inaktive titler

Kunsten å legge fra seg mobilen

onsdag 01 juni, 2016 @ 11:05
0
Sitter du ofte med nesen ned i mobilen? Skroller du deg gjennom diverse apper før leggetid, på bussen eller til og med ved middagsbordet? Da er du faktisk man i dag kaller for mobilavhengig. Velkommen i klubben sier bare vi.

Det finnes faktisk noe som heter Nomofobi og nomofobi er angst for å være uten mobiltelefon. Så om du er en av de som får noia når de ikke har mer batteri, blir irriterte når de ikke har dekning eller som bare «må sjekke noe» flere ganger om dagen, ja da er det nok stor sannsynlighet for at du lider av nettopp dette.

I dagens samfunn får sosiale og digitale medier enorm oppmerksomhet i hverdagen vår, og mange av oss bruker nok i overkant mye tid på mobilen. Flere undersøkelser viser at opp mot halvparten av Norges befolkning kan være avhengig av mobiltelefonen, i henhold til Aftenposten. Det konstante behovet for å være på nett, vite hva som skjer og konstant være tilgjengelig for andre mennesker er dessverre ikke sunt i lengden.

Da er det store spørsmålet: Er det verdt å bruke så mye tid på telefonen?

mobil

Det er uten tvil lurt å legge fra seg mobilen fra tid til annen, om vi liker det eller ikke. Men om du er en av dem som sliter med nettopp dette kan vi råde deg til å sette noen enkle «mobilregler».

- Prøv å ikke ta med mobilen inn på soverommet. Det er faktisk her merparten av mobilbruket foregår. Bla heller i et magasin eller les noen sider før du skal sove. På den måte kobler hjernen av og forbereder seg på en god natts søvn.

- Skru mobilen på lydløst eller skru den helt av under middagen. Om det hjelper legg den gjerne i en skuff eller i et annet rom. Out of sight – out of mind. Hvertfall nesten. Prøv å gjør dette når du spiser alene også.

- La mobilen ligge i vesken eller jakkelommen under bursdagsfesten eller selskapet du er i. Om du sliter, start med en time eller to. Du trenger ikke oppdatere dine 899 venner på sosiale medier om hva du gjør til enhver tid, nyt heller tiden du har sammen med menneskene som er der med deg.

- Lær deg å kjede deg igjen. Ikke dra opp mobilen med en gang du må vente på bussen eller når du er ute på en gåtur eller står i kø på butikken. La hjernen koble av litt og ta heller inn inntrykkene rundt deg, slik man gjorde i gode gamle dager.

Så, la oss se om du klarer å logge av din digitaliserte hverdag. Lykke til!

Derfor bør du trene!

tisdag 31 maj, 2016 @ 14:47
0
I dagens samfunn er det meste tilrettelagt for en inaktiv hverdag og det er derfor ekstra viktig at vi sørger for å øke aktivitetsnivået vårt. Men hvorfor er egentlig fysisk aktivitet og trening så viktig?

Dessverre er det slik at en majoritet trener for å holde vekten, men legg fra deg den tanken med en gang. Du er vakker som du er og tenk heller på at regelmessig trening gir både overskudd i hverdagen og har mange positive effekter på både kropp og sinn. Vi gir deg fem gode grunner til hvorfor du burde hoppe i treningstøyet.

trening2

Reduserer stress
Du har kanskje opplevd at du føler deg stresset, sliten og trøtt, men har likevel tvunget deg selv til å trene? Så føler du deg ofte bedre etterpå? Det kommer av at hodet hviler mens kroppen jobber, og spenninger og stress reduseres under en treningsøkt.

Bedre humør

Når du trener stimulerer du produksjonen av endorfiner og hormonet endorfin kalles også for lykkehormonet! Endorfiner gir oss en følelse av glede eller ekstase. I tillegg gir fysisk aktivitet over en lengre periode mer energi, samt løfter selvtilliten vår,som igjen påvirker humøret vårt.

Dypere søvn
En amerikansk studie viser at to til tre timer mosjon i uken bedrer søvnkvaliteten med hele 65 prosent. Og alle vet at god søvn er helt avgjørende for at du skal føle deg bra og være produktiv. Så boost søvnkvaliteten din med noen timer bevegelse i uken.

Friskere hud

Fysisk aktivitet øker sirkulasjonen i kroppen, som igjen sørger for at huden får utlevert de næringsstoffene den trenger. Og med mer oksygen øker den naturlige produksjonen av kollagen, som gir huden styrke.

Styrker immunforsvaret
Ved å holde seg aktiv reduserer man sjansene for å utvikle hjertesykdom og risikoen for å bli syk. Ved å styrke kroppen gjør man den mer robust for bakterier og får mer overskudd. Men husk å ikke overdrive treningen, lytt til kroppen og signalene den sender deg.

trening

Start i det små og finn en treningsform som passer deg og din livsstil. Enten det er yoga, styrketrening eller dansing, finn gleden av å være i bevegelse og av å leve i en velfungerende kropp.

Trenger du treningsmotivasjon eller kanskje noen gode treningstips? Ta en titt på vårt store utvalg av sportsmagasiner.
910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3