Fra innsiden

Kunsten å legge fra seg mobilen

onsdag 01 juni, 2016 @ 11.05
0
Sitter du ofte med nesen ned i mobilen? Skroller du deg gjennom diverse apper før leggetid, på bussen eller til og med ved middagsbordet? Da er du faktisk man i dag kaller for mobilavhengig. Velkommen i klubben sier bare vi.

Det finnes faktisk noe som heter Nomofobi og nomofobi er angst for å være uten mobiltelefon. Så om du er en av de som får noia når de ikke har mer batteri, blir irriterte når de ikke har dekning eller som bare «må sjekke noe» flere ganger om dagen, ja da er det nok stor sannsynlighet for at du lider av nettopp dette.

I dagens samfunn får sosiale og digitale medier enorm oppmerksomhet i hverdagen vår, og mange av oss bruker nok i overkant mye tid på mobilen. Flere undersøkelser viser at opp mot halvparten av Norges befolkning kan være avhengig av mobiltelefonen, i henhold til Aftenposten. Det konstante behovet for å være på nett, vite hva som skjer og konstant være tilgjengelig for andre mennesker er dessverre ikke sunt i lengden.

Da er det store spørsmålet: Er det verdt å bruke så mye tid på telefonen?

mobil

Det er uten tvil lurt å legge fra seg mobilen fra tid til annen, om vi liker det eller ikke. Men om du er en av dem som sliter med nettopp dette kan vi råde deg til å sette noen enkle «mobilregler».

- Prøv å ikke ta med mobilen inn på soverommet. Det er faktisk her merparten av mobilbruket foregår. Bla heller i et magasin eller les noen sider før du skal sove. På den måte kobler hjernen av og forbereder seg på en god natts søvn.

- Skru mobilen på lydløst eller skru den helt av under middagen. Om det hjelper legg den gjerne i en skuff eller i et annet rom. Out of sight – out of mind. Hvertfall nesten. Prøv å gjør dette når du spiser alene også.

- La mobilen ligge i vesken eller jakkelommen under bursdagsfesten eller selskapet du er i. Om du sliter, start med en time eller to. Du trenger ikke oppdatere dine 899 venner på sosiale medier om hva du gjør til enhver tid, nyt heller tiden du har sammen med menneskene som er der med deg.

- Lær deg å kjede deg igjen. Ikke dra opp mobilen med en gang du må vente på bussen eller når du er ute på en gåtur eller står i kø på butikken. La hjernen koble av litt og ta heller inn inntrykkene rundt deg, slik man gjorde i gode gamle dager.

Så, la oss se om du klarer å logge av din digitaliserte hverdag. Lykke til!
Lik innlegget på Facebook

Skriv en kommentar

Navn: * E-post: URL:
Kommentar*

910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3