Bladkongen tar ansvar!

Vi brenner for å formidle bladabonnement og digitale tjenester til hele Norge, men ønsker samtidig å ta ansvar for vår klimapåvirkning.
Bærekraft har alltid stått vårt hjerte nært og vi har blant annet bidratt til å både plante nye og bevare eksisterende trær. Sammen skaper vi en mer bærekraftig og grønnere fremtid!

Hva/hvilke aktiviteter kompenserer vi for?

Bladkongen formidler bladabonnement og digitale tjenester, noe som gjør at vi ikke er direkte ansvarlige for selve produksjonen, transporten og vedlikeholdet av produktene. Likevel forstår vi at vi er et ledd i verdikjeden og at vi må ta ansvar. Derfor kompenserer vi for hvert enkelt blad vi formidler, og gjør dette basert på en global standardverdi som inkluderer alt hva det betyr å produsere et blad.

Er det mer miljøvennlig å velge digitale produkter?

Nei, faktisk ikke. Utslippene kan til og med øke avhengig av hvor de digitale serverne som brukes får strøm fra, da elektrisitet i Europa til stor del er kullbasert. Disse digitale serverne trekker utrolig mye strøm og det har vist seg at 30 minutter digital lesing online gir samme utslipp som produksjonen av ÉN papiravis.

Uansett om du velger å abonnere på et papirmagasin eller digitalt via nettet, er det mye mer klimasmart enn mange andre aktiviteter. Du kan for eksempel abonnere på 10 dagsaviser i 1 år og likevel etterlate et mindre klimaavtrykk enn ved å kjøre bil fra Olso til Bergen.Vårt samarbeid med Zeromission

Vi har valgt å klimakompensere ved hjelp av Zeromission, som planter trær i Uganda, nøye gjennomtenkt for å passe inn i det botaniske miljøet etter Plan Vivo-standarden. Alt for å binde karbondioksid, øke det biologiske mangfoldet og samtidig gi tilgang til for eksempel frukt.

910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3