Fra innsiden

Det Nye kåret til årets magasin

onsdag 13 juli, 2016 @ 08:54
0
Det Nye

Redaktør Karine Thyness // Bilde lånt fra Klikk.no

I mai i år delte kulturminister Linda Hofstad Helleland på vegne av Mediebedriftenes Landsforening ut prisen Årets Magasin til Redaktør Karine Thyness og magasinet Det Nye. Vi tok en prat med Thyness om seieren!

Hva følte du da dere vant?
- På videoen fra prisutdelingen hører du en dame i salen som hyler «jeg døøøøør!» når begrunnelsen for årets magasin leses opp. Den damen var meg! For i det øyeblikket skjønte jeg at vi hadde vunnet. Jeg gikk inn i en fullstendig lykkerus, og vi nyter fortsatt den gode følelsen her i redaksjonen!

Hadde du forventet å vinne prisen?
- Nei. Vi i redaksjonen visste at vi hadde gjort veldig mye bra i året som gikk. Vi hadde levert mange sterke og viktige saker for unge kvinner og ikke minst startet opp #sjekkdeg-kampanjen med Kreftforeningen, som fikk mange tusen kvinner til å sjekke seg for celleforandringer. Men for oss på innsiden kan det være vanskelig å vite hvor synlig det vi gjør er for dem på utsiden. Vi hadde fått veldig mange tilbakemeldinger fra leserne våre, og prisen viser jo at vi også blir sett og anerkjent av bransjen selv. Det er utrolig stas.

Hva inspirerte til en slik kampanje der dere mobiliserte over 6.500 jenter til å sjekke seg for livmorhalskreft i fjor?
- Vi hadde et genuint engasjement for saken i redaksjonen, og det var et tema det ble skrevet veldig lite om. Vi når ut til veldig mange jenter og tenkte at her kan vi gjøre en forskjell. Vi slo oss sammen med Kreftforeningen og journalist Thea Steen, og det ble til et samarbeid som fikk veldig stor slagkraft.

Hva gjør Det Nye unikt?
- Det Nye er et inspirerende og superlekkert motemagasin, samtidig som vi har reportasjestoffet som setter agenda og virkelig berører unge kvinner.

Hva er det beste med å være redaktør for magasinet?
- Det er utrolig gøy å jobbe med en dedikert gjeng som virkelig brenner for å lage det råeste innholdet for våre lesere, og det er veldig inspirerende og skjerpende å jobbe med en målgruppe som gir oss så mye umiddelbare tilbakemeldinger på hva vi er gode på og hva vi kan bli bedre på. Vi står «fremme i skoen» for hele tiden å kunne levere det beste.

Hva står på planen fremover for Det Nye?
- Nå har vi akkurat redesignet magasinet. Vi synes det tydeliggjør det unge og rå ved dagens Det Nye, i tillegg til at det løfter frem innholdet vårt enda bedre. Vi har flere spennende samarbeid vi jobber med fremover, og til høsten kommer #sjekkdeg del 2. Det gleder vi oss til.

Sommerens must-haves!

tisdag 12 juli, 2016 @ 08:47
0
Det er enkelte ting man rett og slett ikke klarer seg uten om sommeren. Enten det er mat som smaker ekstra deilig når det er varmt ute eller noe som tar oss med tilbake til barndommen og det bekymringsløse liv. Vi gir deg våre topp fire must-haves under sommermånedene!

Is
Vi kan vel alle si oss enig at det ikke er ordentlig sommer uten iskrem? Gjerne i bøtter og spann! Min soleklare favoritt er kuleis! Det tar meg rett tilbake til hytta på Sørlandet, da jeg hver sommer fikk lov av bestefar å velge hele 3 kuler med is.

iskrem

Jordbær
Jordbær med fløte, jordbær med is, jordbær på brødskiven eller bare som snacks! Jordbær er selveste betegnelsen på sommer og aller helst markjordbær. Det smaker ekstra godt når du har plukket dem selv.

jordbær

Magasiner
Uansett om du er hjemme, på hytta eller i utlandet, om du er på stranden, i parken eller koser deg i hagen; godt lesestoff er viktig! Og hva er vel bedre enn magasiner der man kan få påfyll av inspirasjon og lese spennende reportasjer?

magasiner

Iskaffe
For oss kaffe-elskere er det ikke bare å gi opp morgenkaffen, men samtidig er det ikke noe som frister når varmen slår til for fullt. Redningen er da iskaffe! Perfekt til late sommermorgener.

iskaffe

Hva er dine must-haves under sommeren?

Iskaffe i sommervarmen

måndag 11 juli, 2016 @ 13:50
0
Solen skinner og sommerferien er i full gang! Hva passer vel da bedre enn en oppskrift på en nedkjølende iskaffe?

Iskaffe er ikke bare enkelt å lage, men smaker mye bedre enn den du kjøper i butikken. Alt du trenger er espresso, litt melk, en sukkerbit og isbiter.

iskaffe

Ingredienser
Espresso
Melk
Isbiter
Søtningsmiddel (sukker eller honning)

Fremgangsmåte
Kok opp espresso i en kanne, eller med maskin. Hell over i et glass, tilsett isbiter til de når toppen av glasset og fyll den resterende plassen med melk. Tilsett eventuelt sukker eller honning før isbitene hvis du vil ha iskaffen litt søtere. Sett i fryseren eller kjøleskapet noen minutter for å få den ordentlig kald.

Nytes utendørs i sommervarmen, helst med et godt magasin til.
910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3