Fra innsiden

Derfor bør du trene!

tisdag 31 maj, 2016 @ 14:47
0
I dagens samfunn er det meste tilrettelagt for en inaktiv hverdag og det er derfor ekstra viktig at vi sørger for å øke aktivitetsnivået vårt. Men hvorfor er egentlig fysisk aktivitet og trening så viktig?

Dessverre er det slik at en majoritet trener for å holde vekten, men legg fra deg den tanken med en gang. Du er vakker som du er og tenk heller på at regelmessig trening gir både overskudd i hverdagen og har mange positive effekter på både kropp og sinn. Vi gir deg fem gode grunner til hvorfor du burde hoppe i treningstøyet.

trening2

Reduserer stress
Du har kanskje opplevd at du føler deg stresset, sliten og trøtt, men har likevel tvunget deg selv til å trene? Så føler du deg ofte bedre etterpå? Det kommer av at hodet hviler mens kroppen jobber, og spenninger og stress reduseres under en treningsøkt.

Bedre humør

Når du trener stimulerer du produksjonen av endorfiner og hormonet endorfin kalles også for lykkehormonet! Endorfiner gir oss en følelse av glede eller ekstase. I tillegg gir fysisk aktivitet over en lengre periode mer energi, samt løfter selvtilliten vår,som igjen påvirker humøret vårt.

Dypere søvn
En amerikansk studie viser at to til tre timer mosjon i uken bedrer søvnkvaliteten med hele 65 prosent. Og alle vet at god søvn er helt avgjørende for at du skal føle deg bra og være produktiv. Så boost søvnkvaliteten din med noen timer bevegelse i uken.

Friskere hud

Fysisk aktivitet øker sirkulasjonen i kroppen, som igjen sørger for at huden får utlevert de næringsstoffene den trenger. Og med mer oksygen øker den naturlige produksjonen av kollagen, som gir huden styrke.

Styrker immunforsvaret
Ved å holde seg aktiv reduserer man sjansene for å utvikle hjertesykdom og risikoen for å bli syk. Ved å styrke kroppen gjør man den mer robust for bakterier og får mer overskudd. Men husk å ikke overdrive treningen, lytt til kroppen og signalene den sender deg.

trening

Start i det små og finn en treningsform som passer deg og din livsstil. Enten det er yoga, styrketrening eller dansing, finn gleden av å være i bevegelse og av å leve i en velfungerende kropp.

Trenger du treningsmotivasjon eller kanskje noen gode treningstips? Ta en titt på vårt store utvalg av sportsmagasiner.
Sommeren har endelig gjort sin anmarsj og vi har bladd oss gjennom motemagasinene og tatt en titt på sommerens heteste trender. Endel plagg gjør comeback i 2016, noe vi i redaksjonen fryder oss over. La oss ta en titt slik at du kan ønske denne herlige årstiden velkommen med stil.

Demin på demin
Denne våren har demintrenden gjort sin fremmarsj og den blir med oss videre inn i sommermånedene. Her er det demin mot demin som gjelder, så match gjerne favoritt jeansen med en jeansjakke eller skjorte.
demin


Vide bukser
Vide bukser har regjert på trendfronten tidligere og er nå tilbake for fullt. Disse buksene kan styles på utallige måter, her er det bare fantasien som setter grenser.
vide bukser


Prints
På varme sommerdager er det blomster, blonder og gjennomsiktig materiale som gjelder ifølge ELLE. Prints fra plantelivet er også inn denne sommeren.
flowerpower


Bare skuldre
Kjoler, bluser og topper som viser skuldrene er ikke til å komme utenom denne sesongen. Her gjelder det å vise litt hud. Det er med på å gi en feminin og sexy twist til antrekket og passer like godt på dagtid som på fest.
bareskuldre


Striper
Enten de er horisontale eller vertikale, du kommer ikke utenom striper i sommer, forteller Costume oss. Mix gjerne det stripete plagget med annet mønstret plagg, eller match det med et klassisk, ensfarget plagg.
striper


90 tallet er tilbake
Silkekjoler med tynne stropper har gjort sin comeback! Og for å dra den helt ut skal du gjerne mikse det med en hvit t-skjorte eller langarmet under. Eventuelt kan du matche det med et strikket plagg over.
90tallet

910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3