Fra innsiden

Wraps med quinoa & mango

torsdag 13 august, 2015 @ 18:00
0
Først og fremst, hva er quinoa? Det er et spørsmål jeg fikk fra mammaen min når jeg var hjemme sist. Quinoa er en vekst fra Sør-Amerika. Den har frø som kan spises og er et alternativ til ris og poteter. De seneste årene har hele verden fått øynene opp for denne fantastiske supermaten som er stappfull av næringsstoffer. Quinoa inneholder nesten like mye proteiner som biff og har derfor blitt veldig populær blant kostholdsbevisste personer.

Så over til ukens oppskrift! Jeg tenkte å dele favorittoppskriften min som inneholder Quinoa. Det finnes utallige varianter av både wraps og salater men jeg har enda ikke funnet noen som slår denne. Utfordre meg gjerne :)

Du behøver
300 g kylling
6-8 stk fullkorn wraps
2 dl quinoa
200 g babyspinat
200 g feldsalat (vårsalat)
2 stk gulrøtter
1 stk mango
100 g chèvre
6-8 ss balsamico

Slik gjør du
1. Begynn med å skylle quinoaen godt under spingen i en sil. Ha deretter quinoaen i en kasserolle sammen med 4 dl vann. Sett på platen og legg på et lokk. Når vannet koker kan du gi det 10-15 minutter. Bruk en gaffel og fluff til, smak eventuelt til med litt salt. Klart!
2. Stek kylling.
3. Putt babyspinat og feldsalat i en bolle. Kutt opp gulrøttene i små staver og ha det i bollen. Ha i quinoaen når den er avkjølt og dress opp salaten med balsamico. Bland alt godt!
salat
3. Skjær mango i terninger og legg de i en egen bolle. (Usikker på hvordan du deler en mango? Se tutorial her)
5. Det eneste som gjenstår nå er å legge wraps og chèvre på fat. Samt legge kyllingen i en bolle.
wrap

Bon Appétit!
wraps

Skriv en kommentar

Navn: * E-post: URL:
Kommentar*

910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3