Fra innsiden

Språkforvirret!

fredag 20 mars, 2015 @ 17:19
0
Jeg må ærlig innrømme at jeg må tenke meg om to ganger før jeg skriver dette innlegget, eller lettere sagt alt jeg skriver på norsk for tiden. Det er litt frustrerende å ikke være helt sikker på om jeg skriver korrekt og grammatisk rett. Har man bodd utenlands en stund så tror jeg nok at det er endel som forstår meg? Jeg har bodd i Sverige i over 4 år nå og det har påvirket meg mer enn jeg hadde trodd.

Problemet er først og fremst at norsk og svensk er for likt! En ting hadde vært om det hadde vært to helt forskjellige språk, men når de inneholder så mye like ord blir det vanskelig å skille. Jeg tar meg selv i å skrive en form for svorsk. En blanding mellom norsk og svensk. Mitt talespråk har også blitt veldig påvirket og mer enn noensinne får jeg kommentarer på at jeg ikke klarer å snakke rent norsk! Det verste er at jeg til og med har begynt å tenke på svensk... Jeg finner det svenske ordet før det norske. Så derfor vil jeg allerede nå passe på å unnskylde for eventuelle skrivefeil eller om alt ikke blir grammatisk rett. Jeg forsøker så godt jeg kan, men når man nesten bare omgås med svensker så blir det vanskelig. Visse sier det er sjarmerende, jeg synes det er plagsomt! Jeg er stolt av å være norsk, men det er mer praktisk å legge om de norske ordene svensker ikke forstår.

Så bloggen får hjelpe meg å holde morsmålet mitt ved like, for her ønsker jeg definitivt å skrive på norsk!

Svorsk

Skriv en kommentar

Navn: * E-post: URL:
Kommentar*

910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3