Fra innsiden

Høstsalat med kantareller

tirsdag 10 november, 2015 @ 17:46
0
Ingen høst uten kantareller! Jeg satt å bladde igjennom forrige nummeret av Tara Smak og der fant jeg den perfekte oppskriften som jeg bare måtte teste. Selv er jeg en salatfanatiker og kantareller er jo så godt. Derfor var jeg overbevisst om at dette måtte bli en perfekt kombinasjon. Når det kommer til oppskrifter så klarer jeg aldri å følge de til punkt og prikke. Jeg vil alltid gjøre min egne lille vri og håper dere liker den.

Tid: ca 30 min.
Antall porsjoner: 6

Du behøver
200 g aspargesbønner
8 poteter
1 liter kantareller
25 g smør
1 ts salt
1/2 dl gresskarkjerner
1/2 dl solsikkefrø
1/2 ts flaksalt
4 stk forkokte rødbeter
200 g fetaost
150 g blandet salat

Slik gjør du
1. Kok poteter møre i lettsaltet vann på lav varme.
2. Avkjøl potetene og skjær dem i biter.
3. Stek aspargesbønnene i olje og avkjøl.
4. Rens kantarellene og stek dem i en tørr, varm stekepanne. La væsken fordampe helt før du tilsetter smør. Krydre med salt og pepper. Stek til soppen er gyllen.
5. Skjær rødbetene i mindre biter. Stek dem og avkjøl.
6. Rist gresskarkjerner og solsikkefrø i en tørr panne sammen med flaksalt.
7. Legg opp alt på et serveringsfat og smuldre fetaost over.
8. Dryss gresskarkjerner og solsikkefrø på toppen. Ferdig!

TIPS! Det fulgte med en sitrondressing som jeg ikke synes var særlig god, så jeg brukte heller en blanding av olivenolje, hvit balsamicoeddik + salt & pepper!
ingredienser kantarellsalat

Kantarellsalat

Skriv en kommentar

Navn: * E-post: URL:
Kommentar*

910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3