Fra innsiden

En hyllest til alle fantastiske mødre

fredag 03 februar, 2017 @ 09.27
0
Morsdag er rett rundt hjørnet: Dagen der mødre over hele landet hylles og får litt ekstra oppmerksomhet fra sine barn eller respektiv partner.

Men hva er egentlig morsdag? Og hvorfor feirer vi den?

I følge vår kjære søkevenn Google er morsdagen en hedersdag for mødre som feires på varierende dato i forskjellige lang. I Norge er det alltid andre søndagen i februar. Denne tradisjonen, som med så mange andre, har opprinnelse fra USA, tilbake til 1905 da Anna Marie Jarvis hedret sin nylig avdøde mor med en minnesmarkering. Moren hadde gjennom 1800 tallet prøvd å forbedre de sanitære forholdene for alle parter etter den amerikanske borgerkrigen ved å opprette flere foreninger som hun kalte «Mothers' Day Work Clubs». Etter minnesmarkeringen arbeidet datteren Anna Marie med å få innført en offisiell minnedag for mødre, og første morsdag ble feiret 10. mai 1908 i West Virginia. Deretter spredte det seg raskt til resten av statene og i 1912 ble det erklært en offisiell helligdag.

Er du forberedt eller lurer du på hva du skal gi? Hvorfor ikke overraske med et abonnement på hennes favorittmagasin? Vis henne hvor fantastisk og unik hun er ved å gi en gave som varer lenge. Vi har samlet en rekke magasiner i vår morsdagskampanje som du finner her. Om ikke så gjør en stor klem og et håndskrevet kort susen også. Lykke til!

mamma

Lik innlegget på Facebook

Skriv en kommentar

Navn: * E-post: URL:
Kommentar*

910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3