Fra innsiden

Vi presenterer den grønne super teen!

torsdag 02 juni, 2016 @ 11.45
0
Sjansen for at du har hørt om matcha er ganske stor, da den tok landet med storm i 2015. Om du derimot ikke har fått med deg hva matcha er, uro deg ikke. Vi gir deg the lay of the land!

Matcha er japansk grønn te som er malt til pulver og det som gjør dette grønne pulveret så populært er de enorme helsefordelene. Tradisjonell grønn te sies å blant annet redusere stress, øke forbrenningen og gi påfyll av antioksidanter. Matcha te gir oss også alt dette, bare i mye større grad. Dette kommer av at når du drikker matcha konsumerer du pulviserte teblader, ikke bare det det varmet vannet har klart å trekke ut.

matcha

Matcha har en sterk grønn farge og er rik på naturlig koffein, noe som har ført til at mange har byttet ut morgenkaffen med denne grønne mirakel teen. Ikke bare er det et sunnere alternativ, men den er mer skånsom for magen.

I motsetning til annen te skal ikke matcha trekke før teen fjernes, her blander du pulveret i varmt vann (men ikke kokende) og visper det med en bambusvisp, slik at det dannes et luftig og tynt skumlag på toppen. Har du ingen bambusvisp er det helt i orden, vi gir deg en forenklet versjon. Test og se hva du synes.

Ingredienser
Vann
Matcha pulver (tilgjengelig på Helsekost)
Mandelmelk

Fremgangsmåte
Kok opp vann til ca. 70 grader. Om du ikke har en vannkoker som viser grader kan du bare skru av før det begynner å koke ordentlig. Fyll ca ¾ deler av koppen og ha i en teskje med matcha pulver. Visp eller rør om med skje før du fyller resten av glasset med mandelmelk. Så er det klart for å nytes!

Matcha1
Lik innlegget på Facebook

Skriv en kommentar

Navn: * E-post: URL:
Kommentar*

910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3