Fra innsiden

Søtt til jul - Nøttelader

onsdag 23 desember, 2015 @ 19.07
0
Jeg har alltid hatt lyst til å lage et lavkarbo bakverk og fant tilfeldigvis en oppskrift på konfekt i Allers sitt oppskriftsbilag. Så da bestemte jeg meg for å teste dette til jul. Det må sies at det ikke kan sammenlignes med 'vanlig' konfekt men jeg ble positivt overrasket. Så dersom du ønsker et litt sunnere alternativ blant alt godt i julen kan denne konfekten absolutt anbefales!

Ingredienser:
65 g cashewnøtter
70g cashewnøttsmør eller peanøttsmør
1 ss kokosolje
2 ts sukrin
1/4 ts vaniljesukker
100 g mørk sjokolade, 70%
1 ss hakkede, salte cashewnøtter

ingredienser nottelade

Slik gjør du:
1. Hakk nøttene grovt.
2. Smelt nøttesmøret sammen med kokosolje.
3. Tilsett nøtter, sukrin og vaniljesukker, bland godt.
4. Ha blandingen i en form. Passende mål 10 x 10. Kle den med plastfilm. Sett formen i fryseren i 2 timer til den stivner.
baking
5. Smelt sjokolade over vannbad.
6. Skjær nøttemassen i firkantede biter.
7. Dekk bitene med sjokolade og dypp dem i hakkede nøtter.
8. Sett til kjøling til sjokoladen stivner.

nøttelader
Lik innlegget på Facebook

Skriv en kommentar

Navn: * E-post: URL:
Kommentar*

910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3