Rolf Hansen Kryss

Dette bladet er på Norsk

4.5/5 (102 stemmer)

Produktbeskrivelse

74-åringen, som kalles «Kryssordkongen», har i flere årrekker laget intrikate ordrekker som både gleder og forvirrer Dagbladets lesere. Rolf Hansens kryssord er så populære at det skapes innringerstorm hos Dagbladet om kryssordet mangler en av de faste dagene, eller om det er noe feil i løsningen. Og hans kryssordblad er superpopulært den dag i dag. Han har også sin egen fanside på Facebook, et nettsted hvor Rolf selv ikke deltar.

Hansens varemerke er assosiasjonskryssord med lange, sammensatte løsningsord som «raggsokkelskerfavorittårstid» om vinter og «låvenissemiddagsrettinnhold» om ris.

- De fleste som løser mine kryssord er over 60 år. Jeg tror det hjelper dem å skjerpe hjernen. Jeg håper løserne får noen aha-opplevelser og må tenke litt utenfor boksen, sier han. Hansen tror hans evne til å irritere kryssordløserne er en av hemmelighetene bak suksessen.

- Jeg irriterer mange ved at jeg bryter med kryssordreglene og lager ord som er litt kranglete og kronglete. Jeg er litt annerledes, og lager kryssord på min måte. Da blir det en personlig greie, og det liker visst folk, sier han.

Han vil ikke røpe sine egne kryssordkoder, men kommer med et par hint til dem som vil ha råd til å løse hans intrikate ordspill.

- Det er noen faste ord som går igjen, som favoritt- eller hoved-. Det bruker jeg for å gjøre ordene ekstra lange. Så folk kan jo starte med å sette inn ett av dem.

I tillegg starter han alltid å lage kryssordene med å lage to lange hovedord. Et ytterst i venstremargen, og ett i toppen fra venstre øverste hjørne mot høyre.

- Derfor kan det være mange enkle småord i høyrehjørnet. Det er alltid der kryssordet er lettest, uten lange kronglete ord. Har du fått løst en del ord i det høyre hjørnet, har du også slutten på en del andre ord, røper han.

Hver uke tropper 74-åringen opp ved Dagbladets lokaler, med en papirrull under armen, og leverer fysiske utgaver av ukas to kryssord.

Han er en av de siste i Norge som sverger til å lage kryssordene for hånd. Han har de siste 15 årene sittet hjemme på Sagene, ved samme pult og benyttet samme rød linjal, for lage sine etterspurte ordrike ruter.

Land: Norge
Språk: Norsk
Utgaver/år: 8
Forlag: Aller Media AS


Hvem leser bladet?

Menn: 50 %
Kvinner: 50 %


500 tegn igjen

Eva Slåttvik,
Jeg bare venter på hver utgave! Dette er det beste kryssordbladet av alle. Storkoser meg med hver oppgave og er så fornøyd når jeg klarer å løse hele oppgaven uten å se fasiten. Hender nok av og til jeg må smugtitte- men det er som regel vist det mangler noen bokstaver på slutten, vriene og spennende oppgaver som jeg «digger»!
910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3